Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bento Kronen Cup

22. 6. 2008

Jako podtitulek bych mohla napsat: "Nudíte se? Nekupujte si medvídka mývala, kupte si bígla..."

 

Tyto závody pro nás byly výjimečné nejen tím, že Denča měla poprvé startovat v kategorii MA2, ale hlavně proto, že zde mohla poprvé oficiálně závodit i Jessie, která dosud na závodech plakala v boudičce a záviděla Denče, že může běhat  O tomto víkendu tedy mohla poprvé ukázat světu, co v ní je. Teď mě ještě napadlo, že před rokem na úplně stejném místě začínala závodit i Dennynka a dokonce i ona na své první oficiální závody zrovna hárala, stejně jako Jessie.

 

Měření proběhlo bez problémů - Jessie je zvyklá stát dlouho v postoji na výstavě, takže to pro ni nebyl žádný problém (na rozdíl od některých jiných pejsků). Naměřených 33,5cm a od druhé paní rozhodčí 34 cm nás pasovalo do kategorie small, takže se nekonalo žádné nemilé překvapení.

Jessie byla ve svém živlu, že může závodit, jen ji trošičku mrzelo, že si kvůli hárání nemůže hrát se svými kamarády. Na první dva běhy pod sebe Jess dostala na startu ručník - ale poprvé měla díky němu odmítnutí, protože po něm nechtěla šlapat a oběhla první skočku a podruhé si na něj ani nechtěla sednout, takže jsem ji nechávala po zbytek víkendu startovat vestoje a ono to šlo. A dokonce ještě líp  Jessinku musím pochválit, protože i když byla díky "svým dnům" unavenější, tak podávala moc pěkné výkony a všechny chybičky, které se nám na parkuru přihodily, jsem měla z větší části na svědomí já (teda kromě malého Jessinčina začuchání). No jo, Jessie prostě běhá úplně jiným stylem a s o dost větším nadšením než Denča, a to mi ještě občas v hlavince nedocvakne. Výsledky jsem si neopsala, ale vím, že se Jessie umístila kolem 20. místa ze všech 44 závodících týmů SA, což je na první závody slušný výkon. V neděli jsme dokonce zaběhly čistě zkoušky SA1, a to s rychlostí 3,92 m/s  Za víkend tedy máme splněné hned 2 zkoušky SA1 na výbornou 

 

O Denče bych se tu radši ani nezmiňovala, ale vzhledem k tomu, že byla v neděli na bedně, tak musím napsat aspoň pár slov. Komu vrtal hlavou výše napsaný podtitulek o "mývalovi", tak ten se dočkal. To, co Denča předváděla v sobotu i v neděli na závodech, to opravdu neznalo hranice. V sobotu při zkouškách utekla hned od první skočky z parkuru pryč jen proto, aby se šla podívat, jaké mňaminky si někdo kousek od startu odložil na zem. V tu chvíli bych jí nejradši vytahala za kožich , ale každý měl právo zaběhnout si běh i po diskvalifikaci a já ty naše první "dvojkové" zkoušky moc chtěla vyzkoušet, tak jsem ji odchytila a šly jsme na to. No a jak to dopadlo? Denča běžela krásně - rychle a čistě, bez jediného zaváhání. Mrška jedna, mohla být na bedně... A v neděli mě ohromila podruhé, když si po bezchybném náběhu do slalomu všimla povaleného čísla u překážky, okamžitě přerušila slalom, chňapla cedulku do huby a začala zvesela běhat po parkuru a jako vrchol svého zábavného čísla tento neobvyklý aportek dokonce přinesla k nohám paní rozhodčí  Naštěstí to Alice vzala s humorem a když Denča donesla číslo zpět ke slalomu, tak jsme si parkur v klidu doběhly  Já to říkám pořád, že je Denča hodně dobrá herečka a ví, jak na sebe upoutat pozornost a jak pobavit obecenstvo... Nedělní zkoušky naštěstí zaběhla bezchybně, a i když se v rychlosti zrovna nepřetrhla, tak nám to vyneslo 3. místo a první zkoušku MA2 splněnou na výbornou 

 

Závody byly moc hezky zorganizované - byly postavené 2 parkury - jeden pro kategorii large a jeden pro small+medium, takže bylo po oba dva dny odběháno celkem brzy odpoledne. Myslím, že výkony psů hodně ovlivnilo velké horko (hlavně v neděli, kdy nás sluníčko doslova opékalo od samého rána), ale bylo fajn, že se naši čtyřnožci mohli ochlazovat v potoku, jen kousek od parkuru.

Několik fotek jsem si vypůjčila od "Novosvětských" - takže jim mockrát děkuji za krásné fotečky 

 

Náhledy fotografií ze složky Bento Kronen Cup