Jdi na obsah Jdi na menu
 


O Cipískův pohár

26. 4. 2008

Závody se konaly v krásném prostředí campu Rumcajs v Jičíně, škoda jen, že akce nebyla organizátory lépe připravená (kdo se zúčastnil, tak ví, o čem tu je řeč). Zajímavé parkury Veroniky Vostré tentokrát daly docela zabrat i ostříleným závodníkům.

 

První přišel na řadu jumping - Denča sice neběžela na plný výkon, ale i tak zvládla proběhnout záludný parkur bez jediné chybičky. Parkur nebyl opravdu nijak jednoduchý, takže pro nás bylo velkým překvapením, že se Denča umístila na krásném 3. místě z celkem 24 závodících v kategorii medium (hezky jsme si vychutnaly vítězství nad zkušenými "dvojkaři" a "trojkaři").

 

Ve zkouškách A1 jsme získaly další DISK do sbírky, ale vzhledem k tomu, že jedničkové zkoušky máme již hodně dlouho splněné, tak nás to nemrzelo. A proč DISK? Kousek od tunelu (za páskou ohraničující parkur) sedělo na zemi malé dítě, tak ho Dennynka šla pozdravit a opustila parkur  Potom už se nesoustředila, začala větřit a čmuchat, takže jsme to nechaly být a parkur jsme nedokončily. Byla to škoda, protože z 11 účastníků v MA1 nakonec doběhly jenom 2 týmy, takže medailová šance tam byla...

 

Jako poslední se běhalo agility - tady se Denča tvářila, že prvně vidí proskokový kruh, takže se dvakrát trefila vedle něj (mezi kruh a konstrukci - je fakt, že tam bylo oproti běžným kruhům opravdu hodně místa a plno dalších psů s tím mělo problémy). Nakonec z toho vyšlo 4. místo v kategorii MA1.

 Obrazek

Při vyhlašování přišlo ještě jedno překvapení - ranní jumping byl během vyhlášení úplně nečekaně také rozdělen na A1, A2  a A3, takže Denča vlastně skončila na 1. místě. Trošku nechápeme, proč pořadatelé za jumping nedali ani pohárek, ani plaketku, ani nějaký ten malilinkatý diplom, prostě žádnou trofej  Po odchodu ze stupínků vítězů jsme totiž vypadaly spíš jako když jdeme z nákupu ve zverimexu  

 

Obrazek