Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opsion 007 Hradec Králové

24. 1. 2010

Ani velké dvacetistupňové mrazy nás neodradily od účasti na závodech Opsion v Hradci Králové. Naštěstí jsem mohla psí boudičku umístit ve vytápěné chodbě, takže holky nemusely mrznout v hale ani v autě a po venčení i závodění si měly kde ohřát zmrzlé pacičky.

Závody pískala Alice Glöcknerová a připravila si pro nás opravdu vypečené parkury, které byly mnohdy velkou výzvou  Na tyto závody jsem jela s tím, že bych ráda doběhla s každou bíglinou alespoň jeden běh denně bez diskvalifikace, což se nám nakonec povedlo (Denča i Jess měly totiž pouze po jedné diskvalifikaci denně ).


Dennynka pojala první letošní závody po svém, nebo ne po svém, ale prostě tzv. po bíglovsku. Při každém běhu dělala kravinky, nesoustředila se, zajímalo ji vše okolo, štěkala, čmuchala a obhlížela čísla u překážek - jednoduše měla mě a celý parkur i s rozhodčí pěkně na háku... Úplně jsem si vzpomněla na naše začátky, kdy mi toto dělala neustále - no, dnes se tak trochu divím, že jsem to tenkrát hned na začátku nevzdala  Ale pevně doufám, že se Denča na jaře na trávě zase srovná, a že je to všechno způsobené dlouhou zimní pauzou a také prostředím - přece jen se závodí v hale, kde trénují koně, takže je to pro bíglouše opravdu voňavá záležitost.

Jessinka na rozdíl od Denči nastupovala na každý běh s totálním nasazením. Bylo na ní vidět, že už jí to naše “agilitění“ hodně chybělo a dávala mi to hodně hlasitě najevo  Občas přes to své nadšené štěkání snad ani nemohla slyšet moje povely, ale i tak jsme se s parkury docela úspěšně popraly. Po sobotních bězích byla Jessinka v součtech dokonce na 3. místě v kategorii small  V neděli jsme si to bohužel pokazily hned ráno zbytečnou diskvalifikací, která nás ze závěrečných víkendových součtů vyřadila  Ale to nevadí, i tak jsem byla s výkonem naší malé blondýnky moc a moc spokojená. Paradoxem je, že i když Jessinka podávala super výkony, tak na bedně byla nakonec Denča - za celý víkend dokonce hned 3x.

Aby to bylo spravedlivé, tak jsem holkám udělala společnou fotografii s výhrami – Jessinka dostala na krk medaili za 1. místo, protože běhala moc hezky, Denča dostala svůj pohár, aby neřekla  a Ešlinka dostala také medaili, aby jí to nebylo líto, že ještě nezávodí  

 

Obrazek


A tady jsou stručně naše výsledky ze soboty:

Jessie - agility small - 4. místo, čistý běh, rychlost 3,81 m/s
          - zkouška SA3 - DIS
          - jumping small - 4.-5. místo (naprosto shodný čas s dalším týmem), čistý běh, rychlost 4,07 m/s
Denny - agility medium - 2. místo, čistý běh, rychlost 3,28 m/s
          - zkouška MA2 - 3. místo, čistý běh (tr. body za čas), rychlost 3,23 m/s
          - jumping medium - DIS


a z neděle:

Jessie - agility small - DIS
          - zkouška SA3 - 4. místo, 1 chyba, 1 odmítnutí, 3,11 m/s
          - jumping small - 8. místo, 1 chyba, rychlost 3,47 m/s
Denny - agility medium - DIS
          - zkouška MA2 - 1. místo, čistý běh, rychlost 3,23 m/s
          - jumping medium - 4. místo, čistý běh (tr. body za čas), 3,19 m/s