Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing - Jarní Kralupy n. V.

27. 3. 2011

 Neděle 27.3.2011 - Coursing Jarní Kralupy (Kralupy nad Vltavou)

 
 
Když se nám na minulém coursingu ve Stráži n. N. tak dařilo, nechala jsem se zlákat větší akcí nazvanou Jarní Kralupy. Tentokrát se jednalo už o závody, na kterých byla zároveň možnost plnění licenčních běhů. Přihlásila jsem Denču i Ešlinku (Jessie zůstala i tentokrát doma) a v neděli v pět hodin ráno (takže vlastně ve čtyři , jelikož se tu noc měnil zimní čas na letní) jsme už s Katkou a jejím královákem Matějem ujížděli směrem Kralupy nad Vltavou...

Člověk se asi nemá až tak moc těšit, protože jsme s Káťou byly celou akcí trochu zklamané. Možná jsme rozmazlené lepší organizací a perfektním zázemím agiliťáckých závodů, možná je to tím, že s coursingem teprve začínáme a pořádně nevíme, jak to běžně na těchto akcích chodí, těžko říct, ale čekaly jsme od toho obě víc...

Vtipné bylo, když těsně před oficiálním zahájením běhání licencí napříč tratí přehopkal živý zajíc  Coursing je fajn, ale zajíc je zajíc, a tak mě zajímalo, jak psi při běhu zareagují, jestli ho ucítí atd. První trať byla 700 m dlouhá a docela složitá, navíc byl střapec bez kůžičky a obsluha ho táhla moc rychle, takže to prostě nebylo pro začátek  to pravé ořechové ...Byla jsem nemile překvapená, kolik psů v licencích i v samotném závodu nedoběhlo, protože ztratili střapec, vrátili se zpět k páníčkovi nebo se prostě začuchali... Ešlinka naštěstí nic neřešila, snažila se střapeček nenechat moc utéct a krásně ho následovala celou trať. S Denčou byl začátek také super - letěla jako šíp (viz. foto)....až do míst, kde ráno hopsal onen zajíček  V tu chvíli byl čerstvý pach silnější než cokoliv jiného, a tak se vydala po stopě směrem k blízkému lesoparku. Naštěstí se nechala odvolat a na zapískání poslušně přiběhla zpátky ke mně na začátek trati, což si vysloužilo velký obdiv u přihlížejících..... Druhá trať už byla jednodušší, takže pro Ešlinku opět žádný problém, ale Denča si bohužel za půlkou trati opět vzpomněla na ranní stopičku, takže nedoběhla do cíle ani podruhé, truhlíček jeden paličatej.... Pár hezkých akčních fotografií druhého běhu Ešlinky naleznete u kamaráda Mártyho na rajčeti - zde.
 

248-010.jpg 248-014.jpg

 
 
Pro Katku a Matěje to byly první závody, takže spíš přijeli okouknout, jak to na závodech chodí. Máťa běhal moc hezky, do páru dostal zkušeného sparing partnera, ale do cíle se mu ani v prvním, ani v druhém běhu moc nechtělo... Možná se bál konflitku nad střapcem a nestál o rvačku s Brunem, těžko říct, ale i tak byly jeho běhy ohodnoceny slušným počtem bodů a ze třech závodících králováků se umístil s medailí na 2. místě. Gratulujeme!
 
 
A jak už jsem zmínila v Novinkách, s paničkou Ájinky (sestra Ešlinky) jsme měly na odpoledne domluvené setkání. Vzhledem k tomu, že jsem Airinku neviděla ze všech našich štěňátek nejdéle, tak jsem měla maličko obavy, jak bude vypadat, jak se bude chovat atd. Ale když jsem z dálky jsem viděla tu blonďatou bíglí princeznu, jak si to neohroženě šněruje k nám, tak se mé obavy hned rozplynuly  Já jsem dostala lízanec na tvář a s Ešlinkou si okamžitě padly do oka a vesele se "packovaly"  Škoda jen, že jsme je nemohly nikde pustit, aby si pohrály navolno.... Ale i tak to bylo super a já jsem moc ráda, že i Ájinka se má u svých páníčků báječně jako ostatní sourozenci a dobře prospívá  Moc jim za to děkuji!

248-046.jpg

 
248-021.jpg

248-026.jpg

248-027.jpg